"Siapa itu??? Coba TEka...!!!"

Bie..........Love....................Ja > ;-)

Daisypath Next Aniversary Ticker

Monday, June 22, 2009

From Kay El to Ipoh.....

Hari sabtu yang lepas AKA 20 Jun 2009... tergerak hati aku nak mengajak my hubby untuk ke Ipoh.. Nak jadi satu kesah... aku pon beli lar tiket KTM Bhd... RM 18 per person... pergi balik untuk 2 person = RM 72. Ok lar... tak payah nak drive...



Ya lar.. nak melawat orang sakit, kenalar hari minggu... kalau hari kerja, malam baru sampai kat rumah... kuar gelap, di pagi hari dan balik pon gelap, di malam hari...Begitu lar rutin harian KAMI...

Pukul 7.30 pagi, sabtu tu lar... aku dan my hubby pon gerak dari rumah ke Opis... nak parking kat KG Baru jerlar... nanti naik LRT Putra Dang Wangi ke KL Sentral...

Sampai di KL Sentral lebih kurang jam 8.15 pagi... aku bersantap dulu for breakfast di restoran dalam KL Sentral...

Makan Lontong jer RM 4.90 + Milo Suam( RM 2.50) dah jadi RM 7.40...My Hubby makan Nasi Lemak RM 2.50 + Nescafe panas (RM 2.00) = RM 4.50...... Total dalam RM 11.90, Standard KL Sentral lar... mestilar mahal siket...


Tak sabar rasanya nak sampai Ipoh... mana taknyer...ader best frend tengah tunggu nak jemput... Noor Suraiya Abd Latiff...nama glamornyer Sue..

Jam 9.00 pagi, aku dan my hubby pon turun ler ker tempat naik keretapi tu... masuk ler kami ke dalam perut keretapi Tanah Melayu itu... Tapi, nasib tak baik pulak.. Kepala Keretapi lak rosak...kami tunggu sampai jam 10.00 pagi... pastu barular bergerak...

Dalam keretapi tu... kami mulalar buat hal masing2... My hubby suka sangat ilmu pasal duniawi ni...so... dia bacalar surat kabar... aku pulak suka pulak dengan menonyoh hasil seni... aku memintal-mintal lar riben untuk buat bunga gubahan... bekalan aku 6 gulung Riben untuk aku pintal-pintalkan... hi hi hi

Penat memintal-mintal, aku tido kejap... tapi taklar lena sampai mengingau-ngingau atau bermimpi-mimpi... Hi Hi Hi

Jam 12.45 tgh hari sampailar aku ke Stesen Ipoh... manalar budak Sue ni... dah sampai ker?? Itular pertanyaan hatiku... Call ler kat Sue...yang mana dalam perjalanan ker Stesen... Tak sabar nak tengok MIMI...anak Sue yang memang Comei macam Ibu nyer...Suami nyer Comei jugak... Encik Ja'a namanyer...( Jangan Mare yek Sue)

Setelah berjumpa dan berjejak Kasih seketika cuma... kami pon bergeraklar ker Fatimah Speciallist Hospital...



Fatimah Speciallist Hospital... Di sitular kawan ku AZMAN berada... Kat Hospital tu... kami ( Aku, My Hubby, Sue, Mimi dan Ja'a-Suami sue) pon menuju ke wad Azman... Sedeh pulak melihat keadaan nyer... tapi, ramai pulak orang yang melawat dia masa tu...mungkin family dia kot... Risik punya risik... family dia bagi tau ler... rupanyer Accident masa ON THE WAY dari IPOH ke Kay El... Kesian lak menengok keadaan nya... Aku memang tumpang simpati dan berdoa agar beliau cepat sembuh....



Jumpa pulak dengan JASRI kawan lama kat Uitm... Kebetulan pula anaknya pon masuk wad sebab jangkitan kuman kat paru-paru... sempat lagi aku melawat keadaan nyer... Babby yang kecik tu macam tak sakit jer... Teletahnyer memang comei jer... tak nangis pon... dia pulak yang agah kitaorang... tergelak-gelak dan tersenyum-senyum lak budak ni... tak rasa sakit ker?? pelik betul... Ni mesti ikut perangai bapak dia ni... JASRI memang sorang yang suka buat lawak spontan... Kalau masuk RAJA LAWAK kat ASTRO tu... mesti JUara... Jumpa gak wife Jasri... Kak Sham... Moga babby cepat Sembuh....



MAKAN TIME....



Sue ader bawak kami makan Nasi Ulam dan Ikan Bakar... Sue belanjer...memang sedaplar kalau makan orang belanjer ni... manis jer rasa isi ikan jelawat bakar ni... Tasik Raban ker tasik Rabai KER tASIK gABAI yek..?? entah lar...kat restoran tu lar aku makan... Hi Hi Hi... Nanti Lieza belanjer sue makan lak yek... tapi, syaratnyer kat KL lar yek...


IKAN JELAWAT BAKAR....SEDAPPPP!!!



Masa untuk pulang...

aku dah beli tiket jam 6.00 petang... Sue pon hantarlar aku ker Stesen... masuklar kami (aku dan My hubby) ke dalam perut keretapi tanah melayu ini sekali lagi... 3 jam lagi sampailar kami ke KL...

Moga lain kali dapat lagilar aku berkunjung ker IPOH...

2 comments:

  1. lain kali datang lagi yek.. su masak special untuk liza..

    ReplyDelete