"Siapa itu??? Coba TEka...!!!"

Bie..........Love....................Ja > ;-)

Daisypath Next Aniversary Ticker

Monday, July 13, 2009

Kak Som become Cinderella...............(Putera Raja Penyelamatku...)

Tersebutlar kesah ... Pada satu hari yang hening... Kak Som macam biasa kalau dah Hari Ahad ni, mulalar ligat otak memikirkan tempat yang best untuk bersiar-siar dan ambil angin...

Nak dijadikan cerita, Kak Som bersama-sama husband yang tercinta dan juga anak buah yang tersayang, Miss Nurul Najwa pon memilih lar Jaya Jusco dekat Keramat untuk bersiar-siar dan menikmati keindahan barang-barang jualan beserta harga yang diwar-warkan memang turun habis.... sempena dengan Fiesta Jusco...

Kak Som macam biasalar...selamba jer kuar daripada perut kelisa Hitam berkilat ku itu tanpa berfikir panjang lagi... Nak tengok betol ker SMS yang dihantar oleh JJ yang mengatakan harga turun habis!!....

Syoknyer kalau dapat beli barangan keperluan jika harganya turun, Kak Som dah lar sengkek bulan ni coz kena bayar wang perlindungan Kelisa Hitam Berkilat tu.... Insurans kereta dan roadtax tuk bulan ni, kena spend 825 hengget malaysia....

La la la la... Hati gumbira bila tengok kemeriahan suasana di situ... Betol lar, murah sangat!!!... Tapi Kak Som pegilar sembahyang maghrib dulu...

'AAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHH,,,,,,, apa ni????'

Malu lar macam ni.... Naperlak Kak Som bertukar jadi Cinderella ni.... Kena mintak sebelah lagi kasut kat Putera Raja kalau nak pakai kasut Kak Som dengan sempurna.....

Sebelah warna Krim, sebelah warna cokelat.... Ni mesti tersilap sarung masa dalam kereta tadi... Al-maklumlar, dalam kereta tu, ada 2 pasang kasut.... Ni mesti sebab termamai seketika dan tersarung lak kasut lain-lain warna.....

Kak Som apalagi, dengan tahap malu yang amat sangat, Kak Som solat jer lar dulu.... Pas jer solat, Kak Som mula melilau-lilau mata mencari Putera Raja Hatiku.... Mana lar pulak Tuan Mansor ni.... Putera Raja ku, Penyelamat di kala perlu ini??.... Itu dia... Kak Som dah nampak dan menerpa ke arahnya dengan muka merah bergaur rasa....... MALU dan LAWAK pon ader...

Penyelamatku itu lar yang turun semula ke tempat parking dan membawa sebelah kasutku lagi untuk aku tukar dan sarung... Semangatku untuk window shopping masih kuat ni.... Tak kesah lar kalau tunggu lama sikit...Tapi berbaloi lar...Tengok sana-sini rege barangnyer memang murah.....

Sesudah kutukar balik sebelah kasut yang sama itu..... mulalar aku mencari-cari benda yang nak ku beli dan kubawak balik....
Ingat balik apa yang terjadik tadi....nak tergelak pon ader....

Ikuti lar sambungan Hikayat Cinderella ini jika ader sambunganlar......................





Apa ni Kak Som.... Mamai ker....?? Takper...cover ngan troli...cover!!! cover!!!


Wah... Penyelamatku......Thanks A lot hubby...!!!!

1 comment:

  1. heheee.. malunyer.. nasib baik ada putera raja.. hahaaaa..
    kalau tak tukar kasut tupun takpe.. fesyen zaman skarang..
    so sweet..

    ReplyDelete