"Siapa itu??? Coba TEka...!!!"

Bie..........Love....................Ja > ;-)

Daisypath Next Aniversary Ticker

Friday, July 17, 2009

Aku tertarik pada artikel ni...

..:Kita Tahu Tapi Tak Tahu:..Sumber : http://citermenarik.blogspot.com/2009/05/kita-tahu-tapi-tak-tahu.html

1- Kita tau aper yang nak di makan,tapi tak tau aper yang akn jadi selepas di makan...

2- kita tau tiap2 bulan mintak duit kat mak bapak nak bayar course fee,tapi tak tau mak bapak kerja bagai nak rak..

3- Kita tau nak awek yang lawa jer,tapi tak tau hati budi dia...

4- kita tau nak kawin jer,tapi tak tau aper erti perkahwinan,tu yang jadi macam2 masaalah..perceraian dan haruan makan anak...

5- Kita tau api tu panas dan boleh membakar,tapi tak tau api kat neraka lagi panas dan membakar... .

6- Kita tau bawak anak orang pegi dating memang seronok,tapi tak tau family dia risau dan runsing tentang keselamtan anaknya...

7- Kita tau pandang orang buat maksiat,tapi tak tau plak nak pegi tegur yerlah takut kena pukul ye tak...

8- Kita tau nak korek keburukan orang lain,tapi tak tau nak nengok keburukan sendiri

9- kita tau rokok tu mmbahayakn kesihatan,tapi tak tau plak nak berenti merokok... ..

10- kita tau nak surfing enternet,tapi tak tau kerja dah melambak tak settle lagi macam aku...

No comments:

Post a Comment